دهکده باستانی خوروین

نوشته شده توسط مدیر کل سایت خوروین خلجزاده. Posted in ایستا

دهکده باستانی خوروین      نقشه هوایی خوروین (کلیک کنید)

دهکده خوروين از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ (استان البزر-کرج) با مختصات جغرافيايي 50 درجه و 49 دقيقه طول شرقي و 35 درجه و 59 دقيقه عرض شمالي، در 21 کيلومتري شمال غربي شهرستان کرج قرار دارد.

اين دهکده از شمال و شمال غربي به روستاي آجين دوجين و وليان و شمال شرقي به رشته کوه هاي مرکزي البرز محدود مي شود.
ارتفاع اين دهکده از سطح دريا 1560 متر و آب و هواي آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان برفي و سرد است.
دهکده خوروين از جمله سکونت گاه هاي بسيار کهن انساني است که قدمت آن با توجه به آثار به دست آمده در گنج تپه خوروين به هزاره هاي دوم و سوم قبل از ميلاد مي رسد.(عکسهای اشیای خوروین در موزه لوور فرانسه, کلیک کنید و ببینید) بناي آرامگاهي امامزاده موسي خوروين نيز از آثار دوره صفويه است.
مردم دهکده خوروين به زبان فارسي سخن مي گويند، مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند.
براساس نتايج سرشماري سال 1375 روستاي خوروين 627 نفر جمعيت داشته است، که در سال 1385 به بيش از 1200 نفر افزايش يافته است.


اکثر مردم دهکده خوروين به فعاليت هاي زراعي، دامداري، کارگري و امور خدماتي و حمل و نقل اشتغال دارند. گندم، جو (به طور محدود) گردو، توت، سيب، انگور، و گيلاس از مهمترين محصولات زراعي و باغي اين روستاست. دامداري و مرغداري نيز در روستا رواج دارد و گوشت انواع لبنيات از محصولات دامي روستاي خوروين است.
روستاي خوروين در يک ناحيه کوهستاني، در دامنه هاي جنوبي کوهستان البرز استقرار يافته و بافت مسکوني متمرکزي دارد. خانه هاي دهکده خوروين اغلب نوسازند واز مصالحي مانند آجر، سيمان، سنگ، آهن و ساير مصالح مقاوم و مستحکم بنا شده اند. سقف اغلب خانه ها مسطح با ديوارهاي ضخيم است. در اين روستا به ندرت خانه هاي قديمي وجود دارد. ويلاهاي بزرگ و ييلاقي دهکده خوروين که در ميان باغات بنا شده اند، جلوه ييلاقي خاصي به دهکده بخشيده اند. کوچه هاي آن عريض با روکش آسفالت است. پيرامون آن را ويلاهاي بزرگ و کوچک فرا گرفته اند و مجتمع گردشگري کردان در نزدیکی دهکده خوروين در دست ساخت مي باشد.
جاذبه هاي گردشگري
دهکده باستانی قديمي خوروين با اقليم معتدل، چشم اندازهاي زيبا، طبيعت دست نخورده، باغات انبوه و فراوان گردو، توت و گيلاس، از روستاهاي ييلاقي منطقه ساوجبلاغ است. کوچه باغ هاي زيباي خوروين با درختان بلند قامت و قديمي به ويژه در بهار و تابستان از خرمي و طراوت خارق العاده اي سرشار است. در اراضي اين روستا انواع گياهان دارويي مانند خاکشير، گل گاوزبان، شيرين بيان، و گل بنفشه مي رويند. پارک جنگلي آجين دوجين در شمال روستا، چشمه ساران، کاريزها و حواشي رودخانه اي که از غرب روستا مي گذرد مکان هاي تفرجگاهي مناسب خوروين محسوب مي شوند. مرکز اقامتي ورزشي کردان که در تپه هاي جنوبي روستا در حال ساخت است، دهکده خوروين را در آينده اي نه چندان دور به يک منطقه تفرجگاهي جالب توجه نزديک تهران تبديل خواهد کرد.
از آثار باستاني خوروين، مي توان به گنج تپه اشاره نمود که قدمت آن به هزاره هاي سوم و دوم قبل از ميلاد مي رسد.
آرامگاه امامزاده موسي، بنايي چهارگوش است که گنبدي بر فراز آن قرار دارد. نماي بيروني بنا سنگي است و سطوح داخلي آن با آيينه کاري تزيين شده است. امامزاده خوروين مورد احترام مردم روستاست و قدمت آن به دوره صفوي مي رسد.
پوشاک مردان دهکده شامل کت، شلوار، کلاه، پيراهن و کفش مي باشد و زنان روستا نيز از مانتو، شلوار، روسري، چارد و ساير پوشش هاي زنانه استفاده مي کنند.
از غذاهاي رايج اين روستا مي توان به انواع خورشت ها، کباب ها، انواع آش ها و کالاجوش، اشگنه، آبگوشت و رشته پلو اشاره کرد.
مهم ترين سوغات اين روستا توت هراتي، انواع خشکبار و ميوه هاي تر و خشک است.
دسترسي: دهکده خوروين از طريق اتوبان تهران – قزوين و از کنار پل کردان، شهر کوهسار و جاده وليان قابل دسترسي مي باشد.

از نقشه گوگل میتوانید نقشه دقیق را ببینید(کلیک کنید).

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید